A KAPCSOLAT

legmélyebb vágyunk. Ha jól érezzük magunkat benne, akkor kerek a világ. Biztonságos hely, ahol jöhetnek a nehézségek, együtt le fogjuk győzni őket! Ha megsérül a kapcsolat, ha megszűnik a közös nyelv, eltűnik a megértés és a támogatás, akkor hirtelen veszélyes és bizonytalan hellyé válik ugyanaz a világ. A kapcsolat azonban, - akár a test-, képes a gyógyulásra!

Az érzelmileg biztonságos kötődés iránti vágyunk még akkor is vezet bennünket, ha eddigi életünkben csak a bizonytalan kötődésről van tapasztalatunk, a kapcsolódási képességünk megsérült. Valahol a szívünk mélyén ott él a kép, hogy mi az, amire igazán vágyunk. Ha egyszer megtapasztaljuk, akkor azonnal felismerjük! Na, ez az, amit mindig is kerestem!

A közelség, az elérhetőség, a válaszkészség, a biztonság, a vágyak kifejezése, a megbocsátás és az újrakezdés lehetnek akár kevéssé otthonos területek is, ahol inkább a bizonytalanság vesz erőt rajtunk, mintsem komfortos lenne az ezekkel való foglalkozás. A hiányukat azonban nagyon is közvetlenül érezzük a kapcsolatunkban.

A gyógyulás lehetséges! A párterápiának, - így az általam használt módszernek (Érzelmekre Fókuszáló Párterápia) az alapja is -, a kapcsolat gyógyulásának a lehetősége. Ahogy a testünkben egy seb, egy sérülés, egy törés is meg tud gyógyulni, úgy a párkapcsolatunkank is van gyógyuló képessége. A kötődési képességünk is tud gyógyulni, fejlődni.  Ez a folyamat egyszerre áll az egészséges kapcsolati működés megértéséből és ennek érzelmi megtapasztalásából.

Ha szeretné a Párjával együtt megtanulni az érzelmileg biztonságos kötődést, - és így túljutni azokon a körökön, ahol újra és újra elakadnak -, akkor személyesen Mányon, online pedig Zoom-on tudunk találkozni!