Előtte-utána

Párok tapasztalatai

"A terápia előtt, úgy éreztem, eltávolodtunk egymástól és minden erőfeszítésünk ellenére ez a távolság nem csökkent. Egyre többször merült fel a válás lehetősége, mint az egyetlen lehetséges megoldás. Ez nagyon bántott, mert egy erős párnak gondoltam magunkat, de mégis elvesztettem a hitem, hogy a problémáinkat meg tudjuk oldani ketten. Kapcsolatunkban jelen volt a düh, a harag és az elkeseredettség. Utolsó próbálkozásként szántuk rá magunkat a terápiára, így találtuk meg Imrét. A terápia után a kapcsolatunk sokkal kiegyensúlyozottabb lett, a kölcsönös egymásra figyelés meghozta a békét a kapcsolatunkba. Ehhez sok mindent meg kellett értenünk, meg kellett tanulnunk magunkról, egymásról és a kapcsolatunkról. Imre finoman terelt minket az egymás felé vezető úton. Hálásak vagyunk a munkájáért."


P-B. E.

"Nagy hatást gyakorolt rám Imre búvó-patak attitűdje, mely finoman terelte helyes mederbe "döcögőssé" váló szerelmi kapcsolatunkat, mely - merem állítani - újra lángot kapott a több hétig tartó beszélgetés-sorozattól. Mindenkinek ajánlom a vele való találkozást, annak is, aki megújulva szeretné folytatni házasságát-szerelmi kapcsolatát, aki túl akar lépni a napi felesleges veszekedéseken, sehova se vezető vitákon, de annak is, aki a másikkal való kapcsolatában csak jobban szeretné meg- illetve felismerni önmagát."

P. Zs.

"A feleségemmel 23 éve vagyunk együtt. Életünk valóban egy közös kaland, ami nem mindig abba az irányba megy rövid távon, amerre szeretnénk. Hosszú távon viszont nagyon szép és gyümölcsöző. Amikor Imrét felkerestük, egy olyan válságban volt a kapcsolatunk, amiből hosszú ideje nem tudtunk kivergődni. Alapvetően jól működtek a dolgok, de néhány területen nem találtuk a közös megoldásokat. Több tapasztalt házaspár is segítségünkre volt már előtte is és az önismeretet egyre fontosabbnak tartottuk, de szükségünk volt a kívülről jövő "rálátásra". Imre az első találkozástól bizalmat kapott tőlünk, mert éreztük, hogy ebben a kiszolgáltatott és bizonyos értelemben intim helyzetben valódi segítséget tud nyújtani - és persze megbíztunk abban a személyben, aki ajánlotta őt. A találkozásokon olyan oldalát ismertem meg a feleségemnek, ami eddig valamilyen oknál fogva számomra láthatatlan volt. Döbbenetes élményem volt az is, hogy ő az egyik ilyen "szembe nézésen" rácsodálkozott egy bennem zajló folyamatra, ami meghatározta a viselkedésemet és én azt gondoltam, ő ezzel tökéletesen tisztában van. Volt sírás és nevetés is bőven.
9 alkalom után váltunk el Imrétől. Azóta rendszeresen használjuk a tudást, amit megszereztünk a segítségével. Esünk-kelünk azóta is, de sokkal erősebb lett a kapcsolatunk, gyakrabban nevetünk a saját hülyeségünkön és képesek vagyunk a másik érzelmeihez is kapcsolódni."

Illés Zoli és Judit